logo2

Magyarország Alaptörvényében kötelezte a mindenkori kormányt a külhoni magyar közösségek iránt érzett felelősség vállalásáról.

2010 óta a magyar nemzetpolitika ebben a szellemben szolgálja az immár világnemzetté vált magyarság határok feletti nemzetegyesítő törekvéseit. Közel egymillió új magyar állampolgár, a Kárpát-medencében elindított gazdaságfejlesztő programok jelzik az ország erősödését. Az egyre kiterjedtebb kisebbségi magyar oktatási rendszer –a gazdaságfejlesztési támogatások mellett-, a szülőföldön boldogulás nélkülözhetetlen része, amely az anyanyelv megmaradását és a nemzeti önazonosság erősítését jelentik.

A Bethlen Gábor Alap elkülönített állami pénzalap, melynek célja a 2010. évi CLXXXII.tv. szerint a határon túli magyarságnak a szülőföldjén való – egyéni és közösségi - boldogulása, anyagi és szellemi gyarapodása, nyelvének és kultúrájának megőrzése és továbbfejlesztése, az anyaországgal való és egymás közötti sokoldalú kapcsolatának fenntartása és erősítése érdekében támogatások nyújtása.

Bővebben...

kormany tamogatas

"ÉV CSALÁDORVOSA A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN" minden jog fenntartva