logo2

Erdély mindig a magyar tudomány egyik bölcsője volt, képviselői: Bod Péter, gróf Batthány Ignác, Aranka György , Döbrentei Gábor, Bölöni Farkas Sándor már az 1760-as évektől kezdve szerették volna az anyanyelvű tudományosságot egy tudományos könyvtár, illetve egy magyar tudós társaság köré szervezni.

A Magyar Nemzeti Tanács a szerbiai magyar nemzeti közösség közvetlenül és demokratikusan megválasztott országos önkormányzata, a magyar kulturális autonómia legfőbb szerve, amelynek közvetítésével az itt élő magyar nemzeti közösség gyakorolja kollektív jogát az önkormányzáshoz a kultúra, az oktatás és a tájékoztatás, valamint a hivatalos nyelv- és íráshasználat területén.

A Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága KMEDT 1995. július 1-én alakult meg Csapon, a járási kórház konferenciatermében 31 fővel. Első elnöke dr. Czurkó János, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal elnökhelyettese volt.

A Társaság legfőbb tevékenysége a Magyar Egészségügyi Társaság (MET) alapszabályzatában lefektetett célnak megfelelően, a Kárpát-medencében élő magyar ajkú lakosság egészségügy állapotának javítása.

kormany tamogatas

"ÉV CSALÁDORVOSA A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN" minden jog fenntartva