logo2

Az „Év Családorvosa a Kárpát-medencében” díj célkitűzése elismerni a példaértékű, páciensek érdekében tett mindennapi megelőző és gyógyító családorvosi tevékenységet. A kitartóan végzett családorvosi hivatás mintát jelent a gondosság, a mások – a betegek – érdekeinek előbbre helyezése szempontjaiból. A családorvos azonnali eredményeket sokszor nem tud felmutatni mégis kötelességtudattal és alázattal végzi munkáját minden nap. Ezen értékek tiszteletét jelenti ez a díj.

A megbecsülés túlmutat Magyarország jelenlegi határain. A betegség összeköt, vagy éppen elválaszt családokat, a családorvos az, aki a történések színhelyén jelen van és támogat. A családorvosi értékrend közös, a magyar ajkú lakosság mindennapi bizalmasa figyelmet kap e díjazás keretében. Hidat, bizalmat épít és formát ad, kiemel a hétköznapokból és példát mutat, összehoz.

Talán soha nem volt fontosabb az utánpótlás; a fiatal orvosoknak és nem orvosoknak a díjazottak munkássága utat mutat, amelyen érdemes elindulni, aki ideje korán kiszállni gondolkodik, maradásra szólítja. Kívánjuk, hogy a díj elismerjen, egyúttal a megismerést is segítse és mozgósítsa a szunnyadó tehetséget.

A díjat az 50 éves Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesülete (MÁOTE) hozta létre és gondozza, amelyben fővédnökei, védnökei, partnerei és támogatói segítik a szakmai és civil társadalom soraiból határon innen és túl. Köszönjük, hiszen a széleskörű együttműködés nélkül céljaink sem tudnának meggyökerezni.

A díjat a 2017. évben kiemelkedő tevékenységet nyújtó családorvosnak ítélik oda a kurátori jelölés és lakossági szavazat alapján, határon innen és határon túl, régiónként egy-egy családorvosnak. A szakmai vagy civil szervezetek a szakmai

jelölőlap

segítségével terjeszthetik fel javaslataikat. A családok évében, azon családorvosok jelölését várjuk különösen, akik a családok támogatásában kiemelkedőt cselekedtek. Küldje meg jelölését a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre 2018. március 8-ig.

kormany tamogatas

"ÉV CSALÁDORVOSA A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN" minden jog fenntartva